Vinurile contemporane ale surorii noastre, republica Moldova.
Sticlarie new-style.
iata un stand de care nu ma leg, dar erau si ei pe acolo.
Oh, aici vedeti unul din cele patru standuri cu flori (vor fi fiind medievale??) ce se regaseau si ele tot in zona centrala. Halal!!!
Dupa toate acestea va invit sa cititi, daca nu intelegeti ceva intrebati-ma si la anul cugetati daca se merita sa va preumblati pe la Sibiu.
Nu pot sa tac!!!
Acesta este blogul meu de lucru, de promovare a ceea ce stiu eu sa fac, a ceea ce fac. Cu toate acestea am decis ca voi incalca regula...si voi vorbi. nu, nu va speriati nu dezvaluiri despre securitate, siguranta statului sau stiu eu despre ce artista rasarita peste noapte ci despre incercarea de a face un spectacol cu tematica medievala, care a fost numit cu generozitate -festival. festival in burg-ul sufletului meu si a copilariei mele, Sibiu.
Deci...sa va povestesc cum a fost:
Daca ar fi sa-i dau un calificativ ar fi cel de 'I' adica insuficient. si primeste aceasta notare pentru ca am termen de comparatie Sighisoara, Suceava...nu vorbesc decat despre cele din tara noastra. un spectacol monoton, monocrom cu o sonorizare slaba, si o prezentare ici-colo mai rasarita dar si aceea nepusa bine in valoare de microfoane.
Daca ai vrut sa cumperi un suvenir ai fi putut alege intre standurile de flori, vinuri de Moldova, si tigani argintari... bine, hai sa nu fiu rautacioasa. In spatiul acela generos era si un stand cu tematica medievala, dar negustorii au fost pe str. Cetatii uitati de lume, uitati de cei de la Renel, uitati de cei de la salubrizare... saracii ...ei chiar credeau sa sunt la Sibiu.
Daca va inchipuiti ca incerc sa va vand gogosi atunci va invit sa priviti imaginile si sa nu ziceti ca Sibiul nu este un oras inter-cultural!!!
Am zis!
Buna seara.
RăspundețiȘtergereAm fost si la festurile medievale din Sibiu si din Sighisoara. In ceea ce priveste spectacolul medieval, cele de anul acesta au fost sarace de tot (mai ales cel din Sighisoara). Nu mi se pare ca un concurs de miss e medieval. In ceea ce priveste negustorii, la Sighisoara in fiecare an e dezastru, tiganii sunt prezenti peste tot. Eu la Sibiu nu prea am dat de ei, din fericire. Iar ca suveniruri mi-am cumparat 2 masti medievale :) . In rest subscriu, nu mi s-a parut nimic medieval din ceea ce s-a vandut in Piata Mare.
Da,Gabriela. arintari, mai bine zis alpacarii sunt prezenti peste tot. i-am intalnit inclusiv la targuri mestesugaresti or' ei de multa vreme numai prelucreaza bijuterii doar le comercializeaza. Deh, perioada de tranzitie! produsele autentice sunt foarte rare si fiind manufacturi sunt scumpe. asa ca traiasca balcegariile! traiasca chinezariile! de trei ori hip-hip ura!!!
RăspundețiȘtergereEu particip la un târg de handmade de la Iaşi, la sfârşitul lunii ianuarie va fi a treia oară. Ca şi "meşteşugar" îţi spun eu că de vină nu e festivalul ci oamenii care vin acolo. Organizatorii investesc bani iar ei trebuie să vină de unde au plecat. Eu am plătit un stand ca să vin la târg şi vreau să vând acolo căci am nevoie de bani. Produsele mele de la primul târg au fost mai diverse, şi publicul a cumpărat numai chiciuri, cele la care am muncit cu greu şi nu că erau prea scumpe, nu le cumpărau pentru că nu le-au mai văzut şi nu sunt la modă.
RăspundețiȘtergereEu fac brăţări prietena mea face cercei şi alte bijuterii din aţe, pietre şi diferite fructe de pădure. Cu un aşa arsenal vom merge la târgul următor deşi ştiu că oamenii nu au crescut deci nici eu nu voi pleca prea eliberat de marfă de acolo.
Să mai spun şi de faptul că oamenii sunt educaţi de nu ştiu cine doar să se uite? Şi dacă ar analiza măcar, dar se uită sfioşi, nu probează nu iau în mână, unii stând 10 secunde şi pleacă mai departe, în faţa unei mese cu peste 100 de elemente diferite. Puneam chiar bileţele cu "pune mâna" şi degeaba, le luam un zâmbet pentru context dar nu înţelegeau mesajul probabil părânduli-se prea ironic!
eu nu particip la targuri hand-made tocmai din acest motiv.oamenii nu cumpara(nu au bani sau nu apreciaza.anul acesta am decis sa ies in lume.in croatia, ungaria,serbia,sunt targuri unde se vinde.
RăspundețiȘtergerepe langa masti mai fac si heralde.(nu-ti spun ce 'cautare' au aceste produse in Romania).am un set de heralde pe care l-am numit Masa Rotunda si cuprinde toate insemnele cavalerilor Mesei rotunde.
p.s. la Interetnica am vazut un negustor care a vandut pe bonuri de masa!!!